Zimní pneu / aneb už máte přezuto?


245/50 R18 WR A3 RFT 100VDnes jsme se vydali do pekla. Přesněji řečeno do Pekla. V Jizerských horách. Ale mohlo to být peklo. Cesta byla masivně zasněžená už od České chalupy. Nemůžu ani nadávat na silničáře, protože ani při sebevětší snaze se silnice nedaly uklidit líp. Sypalo se to z nebe jako z roztržené duchny.

A kvůli té sněhové nadílce jsem 2x ráda, že už jsme dávno přezuli oba "domácí mazlíčky" a nechali jim obout kvalitní zimní pneumatiky. V uplynulých sezónách jsme sjížděli gumy takzvané celosezonní. A ty se do horského terénu jednoduše nehodí. Po několika epizodách s nevhodným obutím jsme se rozhodli už nic neriskovat. A já za risk rozhodně považuji fakt, že chci zatočit doprava a jedu rovně. A nebo jedu pomalilinku z mírného kopce, snažím se zabrzdit a je to k ničemu. Dostanu se skluzem až na druhou stranu křižovatky. Naštěstí nic nejelo... Vozíme děti, tak jsme nenechali nic náhodě a v našem pneuservisu jsme si nechali poradit s výběrem těch nejvhodnějších pneumatik pro naše auta.

A hned z první ruky vím, že si zase můžete nechat přezout pneu bez čekání! Snad nemáte pocit, že to na letních pneu letos v zimě nějak překlepete. Nával v pneuservisech se už zmírnil a čekací lhůty se razantně zkrátily. Tak pokud ještě nemáte přezuto, určitě nečekejte na první problém, mohl by být poslední.
B.T.

Komentáře

Oblíbené příspěvky