Večer křupavých srdíček / aneb muffiny s limetkovou polevou


 Hrníčkové šupšup muffiny jsou vhodné i pro vegany, takže pokud nemáte doma ani mléko, ani vejce, ani máslo, tak vzhůru do toho, půl je hotovo:) a nebojte se to vyzkoušet, i když nejste vegani, těsto je krásně vláčné a normálně nepoznáte rozdíl mezi běžným těstem a tímto těstem.






POTŘEBUJETE:

Na těsto:

  •  formičky na muffiny, nebo vymazaný plech na koláč
  • velkou odměrku na potraviny, min 0,5L
  • Hladkou mouku 3/4 odměrky
  • žitnou celozrnou mouku 1/4 odměrky(pokud nemáte, použijte celou odměrku hladké m.)
  • 1 prdopeč(prášek do pečiva, nebo 2 lžičky vinného kamene)
  • 1/4 odměrky cukru moučka
  • 1PL perníkového koření(nebo použijte prdopeč do perníku a koření nepotřebujete)
  • VŠE SYPKÉ SMÍCHEJTE V MÍSE JAKO PRVNÍ
  • 1/4 odměrky slunečnicového, nebo řep.oleje
  • 2 polévkové lžíce octa
  • 3/4 vody(nebo nějakého rostlinného mléka)
  • marmeládu (nemusí být) 

Na polevu:

  • šťáva z jedné limety
  • cukr moučka
  • cukrová srdíčka, nebo jiné zdobení (já mám z Lidl)

 POSTUP
  1. rozehřejte troubu jako první na 170°C, než začnete připravovat těsto
  2. Pusťte si k práci třeba Vlastu Redla a jeho večer křupavých srdíček
  3. Připravte si plech s formičkami na muffiny( nebo jen vymazaný plech, či vystlaný pečícím papírem a těsto se doněj vylije) 
  4. Do mísy dejte vše sypké. Až pak to zalijte směsí oleje, vody a octa. 
  5. Těsto dobře vymíchejte (nejlépe mixérem s metličkami) a nalijte do formiček. Můžete dát část těsta do všech formiček, pak lžičku marmelády a zase zbytek těsta. 
  6. Těsto by mělo být zhruba do 3/4 formičky, trochu to vzejde.
  7. Dejte hned péct cca na 1/2 hod. Totot těsto nemá rádo od momentu vypracování příliš dlouhé čekání!
  8. Mezitím si připravte polevu. Vymačkejte šťávu z jedné limety, přidejte cukr moučka a vymíchejte polevu. Může být tekutější. Na schladlé muffiny nalijte a posypejte hned srdíčky
Dobrou chuť
B.T.






Komentáře

Oblíbené příspěvky