Večer křupavých srdíček / aneb muffiny s limetkovou polevou
Hrníčkové šupšup muffiny jsou vhodné i pro vegany, takže pokud nemáte doma ani mléko, ani vejce, ani máslo, tak vzhůru do toho, půl je hotovo:) a nebojte se to vyzkoušet, i když nejste vegani, těsto je krásně vláčné a normálně nepoznáte rozdíl mezi běžným těstem a tímto těstem.
POTŘEBUJETE:
Na těsto:
- formičky na muffiny, nebo vymazaný plech na koláč
- velkou odměrku na potraviny, min 0,5L
- Hladkou mouku 3/4 odměrky
- žitnou celozrnou mouku 1/4 odměrky(pokud nemáte, použijte celou odměrku hladké m.)
- 1 prdopeč(prášek do pečiva, nebo 2 lžičky vinného kamene)
- 1/4 odměrky cukru moučka
- 1PL perníkového koření(nebo použijte prdopeč do perníku a koření nepotřebujete)
- VŠE SYPKÉ SMÍCHEJTE V MÍSE JAKO PRVNÍ
- 1/4 odměrky slunečnicového, nebo řep.oleje
- 2 polévkové lžíce octa
- 3/4 vody(nebo nějakého rostlinného mléka)
- marmeládu (nemusí být)
Na polevu:
- šťáva z jedné limety
- cukr moučka
- cukrová srdíčka, nebo jiné zdobení (já mám z Lidl)
POSTUP
- rozehřejte troubu jako první na 170°C, než začnete připravovat těsto
- Pusťte si k práci třeba Vlastu Redla a jeho večer křupavých srdíček
- Připravte si plech s formičkami na muffiny( nebo jen vymazaný plech, či vystlaný pečícím papírem a těsto se doněj vylije)
- Do mísy dejte vše sypké. Až pak to zalijte směsí oleje, vody a octa.
- Těsto dobře vymíchejte (nejlépe mixérem s metličkami) a nalijte do formiček. Můžete dát část těsta do všech formiček, pak lžičku marmelády a zase zbytek těsta.
- Těsto by mělo být zhruba do 3/4 formičky, trochu to vzejde.
- Dejte hned péct cca na 1/2 hod. Totot těsto nemá rádo od momentu vypracování příliš dlouhé čekání!
- Mezitím si připravte polevu. Vymačkejte šťávu z jedné limety, přidejte cukr moučka a vymíchejte polevu. Může být tekutější. Na schladlé muffiny nalijte a posypejte hned srdíčky
B.T.
Komentáře
Okomentovat
Děkujeme za Váš komentář;o)